Lagerwey monitoring system
Tijdens de stage bij Lagerwey heb ik verschillende concepten uitgewerkt voor een online dashboard waar zowel klanten als servicemonteurs overzichtelijk de juiste informatie kunnen inzien over de windturbine.

Proces

Alle Lagerwey turbines kunnen op afstand worden bestuurd. Ook kunnen veel gegevens worden opgevraagd zoals de opbrengst, beschikbaarheid en storingen van de turbine. De computer in de windturbine stuurt deze gegevens op en ontvangt te opdrachten. Via een website kan een klant of iemand van die bij Lagerwey werkt inloggen om deze gegevens in te zien en bijvoorbeeld de turbine resetten of stilzetten. In de loop van de tijd zijn er steeds meer functies bij gekomen in het Lagerwey Monitoring System (LMS) en is het vooral voor nieuwe gebruikers erg onoverzichtelijk geworden waar gegevens te vinden zijn.

Voor elke groep worden de ‘user-needs’ opgesteld zodat we erachter komen welke informatie voor deze gebruiker het belangrijkst zijn. Omdat de service engineer het hardst verlegen
is om verbeteringen van het LMS zijn we hier het eerst mee begonnen. Hier hebben we enkele gesprekken gehad en daaruit zijn de eisen en wensen voor deze doelgroep gekomen.
Daarnaast hebben we ook gekeken naar andere dergelijke systemen van concurrenten en andere bedrijven om meer inzicht te kijken wat de mogelijkheden zijn en wat er nog meer getoond zou kunnen worden in het LMS.

Resultaat

 

Werkplaats display

Werkplaats display

ProcesOm te ontdekken wat mogelijkheden zijn voor CTOUCH om hun portfolio uit te breiden is een markt- en trendanalyse gedaan waaruit Industry 4.0, papierloos kantoor en 3d product-ontwerp de belangrijkste inzichten waren.Bij verschillende bedrijven zijn interviews...

Zelfscan IKEA

Zelfscan IKEA

ProcesDe zelfscanners zijn voor IKEA een belangrijk onderdeel in de klantervaring in de winkel. Om deze ervaring te verbeteren hebben we een uitgebreide analyse gedaan van de huidige zelfscanners door observaties en interviews van klanten in IKEA. Hierbij zagen wij...

Start-up Pearing

Start-up Pearing

Probleem & oplossing Slechthorenden kunnen vaak hun gehoor aanzienlijk verbeteren met een gehoorapparaat. Deze apparaten werken alleen niet goed in rumoerige gelegenheden zoals verjaardagen of in een druk restaurant. Een tafelmicrofoon met meerdere richtmicrofoons en...

App voor kindertuinen

App voor kindertuinen

ProcesStichting kindertuinen Delft is een verzameling van verschillende kindertuinen in Delft. Het aantal kinderen dat deelneemt aan deze kindertuintjes neemt steeds verder af. Een bijkomend probleem is dat de gemeente de subsidie verder heeft teruggedraaid, waardoor...