Zelfscan IKEA
Ontwikkeling van verschillende fysieke en digitale concepten en gebruikerstests om de zelfscan ervaring bij IKEA te verbeteren. Hierbij was mijn focus vooral op het digitale onderdeel van de kassa.

Proces

U

Analyse

De zelfscanners zijn voor IKEA een belangrijk onderdeel in de klantervaring in de winkel. Om deze ervaring te verbeteren hebben we een uitgebreide analyse gedaan van de huidige zelfscanners door observaties en interviews van klanten in IKEA. Hierbij zagen wij dat er vaak hulp nodig van personeel en de scanners te technisch en niet altijd intuïtief zijn.

Brainstorm

Vanuit de analyse is een design-doel opgesteld waaraan het herontwerp van de zelfscanners moet voldoen. Hierbij is het belangrijk dat de klant zich onafhankelijk, zelfverzekerd en tevreden voelt. De verschillende ideeën zijn geclusterd tot drie richtingen.

i

Concepten

Deze drie concepten zijn verder uitgewerkt en getest met snelle prototypes van papier en karton onder verschillende proefpersonen. Uiteindelijk zijn de beste onderdelen van de verschillende richtingen gecombineerd tot één concept. Hierbij is ook rekening gehouden met eisen en wensen van medewerkers van IKEA.

Prototype

Van het herontwerp is een prototype gemaakt die getest is in de zelfscan omgeving van de IKEA. Het prototype bestond uit een fysieke kassa waarin iedere gebruiker zijn eigen ruimte heeft om te scannen. Voor het digitale scherm hebben we gebruik gemaakt van een tablet die met ‘wizard-of-ozz’ werd aangestuurd, zodat alles voor de gebruiker volledig werkte.

Resultaat

Werkplaats display

Werkplaats display

ProcesOm te ontdekken wat mogelijkheden zijn voor CTOUCH om hun portfolio uit te breiden is een markt- en trendanalyse gedaan waaruit Industry 4.0, papierloos kantoor en 3d product-ontwerp de belangrijkste inzichten waren.Bij verschillende bedrijven zijn interviews...

Lagerwey monitoring system

Lagerwey monitoring system

ProcesAlle Lagerwey turbines kunnen op afstand worden bestuurd. Ook kunnen veel gegevens worden opgevraagd zoals de opbrengst, beschikbaarheid en storingen van de turbine. De computer in de windturbine stuurt deze gegevens op en ontvangt te opdrachten. Via een website...

Start-up Pearing

Start-up Pearing

Probleem & oplossing Slechthorenden kunnen vaak hun gehoor aanzienlijk verbeteren met een gehoorapparaat. Deze apparaten werken alleen niet goed in rumoerige gelegenheden zoals verjaardagen of in een druk restaurant. Een tafelmicrofoon met meerdere richtmicrofoons en...

App voor kindertuinen

App voor kindertuinen

ProcesStichting kindertuinen Delft is een verzameling van verschillende kindertuinen in Delft. Het aantal kinderen dat deelneemt aan deze kindertuintjes neemt steeds verder af. Een bijkomend probleem is dat de gemeente de subsidie verder heeft teruggedraaid, waardoor...