Start-up Pearing
Vanuit een vak bij YesDelft! heb ik met enkele studenten een start-up opgericht dat gesprekken in rumoerige ruimtes zoals restaurants mogelijk maakt voor slechthorenden.

Probleem & oplossing

Probleem & oplossing
Slechthorenden kunnen vaak hun gehoor aanzienlijk verbeteren met een gehoorapparaat. Deze apparaten werken alleen niet goed in rumoerige gelegenheden zoals verjaardagen of in een druk restaurant. Een tafelmicrofoon met meerdere richtmicrofoons en een AI-filter kan het omgevingsgeluid filteren van het gesprek. De microfoon kan eenvoudig aan een gehoorapparaat worden gekoppeld via ringleiding of Bluetooth. Mensen zonder gehoorapparaat kunnen ook van de tafelmicrofoon gebruik maken met een standaard koptelefoon. Hierdoor kunnen mensen met een verminderd gehoor ook in rumoerige ruimtes gesprekken volgen.

Businessplan

Om het idee om te zetten in een businessplan hebben we ons aangesloten bij het vak, Ready to Startup op bij YesDelft! Het idee is vervolgens verder uitgewerkt en gevalideerd door middel van verschillende interviews onder slechthorenden, audiciens, restaurants en verzorgingstehuizen. Hierbij kwamen wij tot de ontdekking dat horecalocaties veel interesse hebben in het verminderen van rumoer en dat dit een goede oplossing is voor mensen met gehoorproblemen. Het plan is hier verder op ontwikkeld, door corona hebben wij het project stop moeten zetten omdat hierdoor de mogelijkheden van deze startup aanzienlijk minder zijn.

Competities

Ook hebben we meegedaan aan verschillende competities waar het idee werd gepitched aan investeerders. Hierbij hebben we verschillende prijzen gewonnen zoals:
– ‘Best financial plan’ bij YesDelft!
– ‘Public choice award’ bij YesDelft!
– Semi- Finalist ‘Rough Diamond’ bij Philips innovator Award
– Hoofdprijs bij Stud Dragons’ Den
Werkplaats display

Werkplaats display

ProcesOm te ontdekken wat mogelijkheden zijn voor CTOUCH om hun portfolio uit te breiden is een markt- en trendanalyse gedaan waaruit Industry 4.0, papierloos kantoor en 3d product-ontwerp de belangrijkste inzichten waren.Bij verschillende bedrijven zijn interviews...

Lagerwey monitoring system

Lagerwey monitoring system

ProcesAlle Lagerwey turbines kunnen op afstand worden bestuurd. Ook kunnen veel gegevens worden opgevraagd zoals de opbrengst, beschikbaarheid en storingen van de turbine. De computer in de windturbine stuurt deze gegevens op en ontvangt te opdrachten. Via een website...

Zelfscan IKEA

Zelfscan IKEA

ProcesDe zelfscanners zijn voor IKEA een belangrijk onderdeel in de klantervaring in de winkel. Om deze ervaring te verbeteren hebben we een uitgebreide analyse gedaan van de huidige zelfscanners door observaties en interviews van klanten in IKEA. Hierbij zagen wij...

App voor kindertuinen

App voor kindertuinen

ProcesStichting kindertuinen Delft is een verzameling van verschillende kindertuinen in Delft. Het aantal kinderen dat deelneemt aan deze kindertuintjes neemt steeds verder af. Een bijkomend probleem is dat de gemeente de subsidie verder heeft teruggedraaid, waardoor...