App voor kindertuinen
Samen met verschillende kindertuinen in Delft is een app met opdrachten ontwikkeld om kinderen te stimuleren om de natuur te ontdekken.

Proces

U

Design goal

Stichting kindertuinen Delft is een verzameling van verschillende kindertuinen in Delft. Het aantal kinderen dat deelneemt aan deze kindertuintjes neemt steeds verder af. Een bijkomend probleem is dat de gemeente de subsidie verder heeft teruggedraaid, waardoor nog meer kosten bij de ouders komt te liggen.
Het doel van dit proje­­ct was dan ook om een manier te vinden om kinderen tussen 7-11 jaar enthousiast te maken voor natuur. Hierbij zullen ze vaker naar de kindertuinen gaan en ook hun enthousiasme vrienden en ouders vertellen over de tuintjes.

Analyse

Om te ontdekken hoe kinderen kunnen worden gestimuleerd zijn verschillende interviews en observaties met kinderen, ouders en vrijwilligers gedaan. Ook is een analyse gemaakt van verschillende soorten populair speelgoed en spelletjes onder kinderen. Deze inzichten zijn verwerkt in verschillende concept-richtingen.

Resultaat

Het uiteindelijke concept is een mobiele app waarin kinderen een speciaal filmpje kunnen maken aan de hand van opdrachten uit de natuur. Hierbij ontdekken ze telkens weer nieuwe dingen en leren ze samenwerken. Daarnaast kunnen ze de filmpjes thuis laten zien zodat ook vriendjes en ouders betrokken worden bij de tuintjes.

Werkplaats display

Werkplaats display

ProcesOm te ontdekken wat mogelijkheden zijn voor CTOUCH om hun portfolio uit te breiden is een markt- en trendanalyse gedaan waaruit Industry 4.0, papierloos kantoor en 3d product-ontwerp de belangrijkste inzichten waren.Bij verschillende bedrijven zijn interviews...

Lagerwey monitoring system

Lagerwey monitoring system

ProcesAlle Lagerwey turbines kunnen op afstand worden bestuurd. Ook kunnen veel gegevens worden opgevraagd zoals de opbrengst, beschikbaarheid en storingen van de turbine. De computer in de windturbine stuurt deze gegevens op en ontvangt te opdrachten. Via een website...

Zelfscan IKEA

Zelfscan IKEA

ProcesDe zelfscanners zijn voor IKEA een belangrijk onderdeel in de klantervaring in de winkel. Om deze ervaring te verbeteren hebben we een uitgebreide analyse gedaan van de huidige zelfscanners door observaties en interviews van klanten in IKEA. Hierbij zagen wij...

Start-up Pearing

Start-up Pearing

Probleem & oplossing Slechthorenden kunnen vaak hun gehoor aanzienlijk verbeteren met een gehoorapparaat. Deze apparaten werken alleen niet goed in rumoerige gelegenheden zoals verjaardagen of in een druk restaurant. Een tafelmicrofoon met meerdere richtmicrofoons en...